© 2020 Foodyny.
 

Az X-Faktor zsűritagja lassan fél éve, nyáron döntött úgy, hogy vegetáriánus lesz. Az ötletet az öccsétől vette, aki lassan egy éve nem eszik húst.

– Danin azt láttam, hogy kifejezetten tetszik neki ez az életmód, gondoltam, én is kipróbálom – mondja a Foodynynek, Puskás Pet. – Először persze én sem tudtam róla semmit, és ugyanazt gondoltam, amit az átlag: nincs semmi fantázia ebben az életformában, bemész egy étterembe, és rendelsz rántott sajtot rizzsel. Ehhez képest rendkívül izgalmas a vega konyha, alig pár hónap alatt sokat tanultam a fűszerezésről, a hús helyettesítéséről, ami kihozza az emberből a kreativitást.

Az énekes szerint az étkezési szokásai is átalakultak az életmódváltással együtt.
– A legfontosabb, hogy megszűnt a mohóságom. Régen, ha étteremben rendeltem, sokkal többet kértem, mint amire valóban szükségem volt. Ide egy kis ezt, egy kis azt, majd elcsomagoljuk , jó lesz holnapra… Ehhez képest, most sokkal kisebb adagokat kérek, és kevesebbet rendelek. Ami még nagyon furcsa, sokkal érzékenyebb vagyok arra, hogy valami friss-e vagy sem, régen ez nem foglalkoztatott, fel sem tűnt.

Puskás Petitől azt is megkérdeztük, hogy a karácsonyi ünnepek alatt milyen ételeket szervíroznak majd a családi asztalra.
– Természetesen lesz töltött paprika, de nem a hagyományos, hanem egy furfangosabb változata, mert a töltelék nem hús lesz, csak fűszeres rizs. Édesanyámék egyébként igen hamar ráéreztek a vega konyhára, most már gond nélkül elkészítenek nekünk bármit. Én az utóbbi időben sajnos keveset forgolódtam a konyhában, de amikor csak időm engedi, szívesen főzőcskézek, a zöldséges tésztákat imádom. Mostanában kezdtem azt érezni, hogy a főzés kikapcsol. És persze nagyon jó közös program a párommal.

 

ZsÉ

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.