© 2022 Foodyny.

Fogadjunk, sosem gondolták volna, hogy a Bikini frontembere otthonosan mozog a konyhában. Ha kell, magára is főz, egy paprikás krumpli vagy egy leves meg sem kottyan neki. A hétköznapokon azonban a felesége kezében van a fakanál, de az énekes ilyenkor sem marad távol a konyhától: boldogan hámoz krumplit, pucol hagymát, leveszöldséget. 

– Az alapvető ételeket meg tudom csinálni, ha egyedül vagyok otthon, akkor megfőzök magamnak. Szeretem is, kikapcsol. A bonyolultabb fogásokig nem jutottam el, de nincs is rá szükség, mert a feleségem fantasztikusan főz – büszkélkedik a Foodynynek D. Nagy. – Sokat segítek neki, szeretünk együtt ügyködni a konyhában. Én előkészítek, ő megfőzi az ételt. A pucolás mindig az én feladatom – magyarázza. – Mindenevők vagyunk, a kislányom nagyon szereti a tésztát, ebből sokat is eszünk. Szerencsére mindannyiunkat jó genetikával áldott meg a természet, nem vagyunk hajlamosak a hízásra. A koncertek előtt viszont nem eszem. Énekelni teli hassal nem lehet, azért sem mert rekeszizommal kel nyomni a hangokat. A rekeszt megfeszíteni pedig úgy nagyon nehéz. Azt szoktam mondani, hogy teli hassal, italosan legfeljebb kiabálni lehet, énekelni nem. Bár egyszer nekem félig sikerült: kint voltunk Erdélyben, a vendéglátóink pedig unszoltak, hogy egyek egy falatka káposztát és igyak rá egy korty pálinkát. Nem tudtam nemet mondani, de rettentően megbántam, végigszenvedtem a bulit.

D. Nagy Lajostól azt is megkérdeztük, hogy mi volt a legkülönlegesebb étel, amit kóstolt.
– Rengeteget jártunk külföldre, egyszer Moszkvában megleptek minket egy díszvacsorával – mondja. – Nagyon meglepődtem, hogy az orosz konyha mennyire változatos tud lenni. Tradicionális orosz vacsorát kaptunk, volt
szoljánka leves, valamilyen tengeri hal egyben megsütve, amit apró, pirosra sütött krumplikkal tálaltak. Imádtam, nagyon finom volt.

D. Nagy Lajosnak most még néhány hét szabadsága van, addig is főz vagy zöldséget pucol… Februárban azonban kezdődik ismét a hajtás, harmadikán nagyszabású Bikini bulit tartanak a Barba Negrában.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Kóbor János étkezési szokásai

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.