Mint egy igazi energiabomba, a mai napig olyan tűzzel él és dolgozik a színésznő. Épp pakolászás közben érjük utol telefonon, és bár hajlandó beszélgetni, közben fut, szalad, intézkedik, de leginkább értetlenkedik, amikor megkérdezzük: tud-e főzni?
– Az ember él, főz és eszik – ez a világ legtermészetesebb dolga, nem hiszem el, hogy létezik olyan valaki, aki nem tud főzni! – válaszolja a Jászai Mari-díjas színésznő a Foodyny érdeklődésére. – A mamától és anyukámtól tanultam, és a mai napig szívesen teszem. Kétnaponta szoktam főzni magamnak és a férjemnek, azt készítem, amit éppen megkívánunk.
FOTÓ: RAS archív
És, hogy mi az? Esztergályos Cecília így mesél erről:
– Én elhiszem, hogy rengeteg étkezéssel kapcsolatos trend van most a világban, van aki fakérget eszik, vasat vagy a másik nejlonharisnyát, nem ítélkezem. Mindenki egye azt, ami boldoggá teszi. Mi kizárólag „visszafogott” ételeket fogyasztunk, én hívom így – teszi hozzá –, úgy mint gombapörköltet, rizzsel, amit kacsazsírban forgatok meg, kap egy kis olívaolajat, vajat és tojást is csak, hogy ne legyen olyan száraz. Ez volt a mai menü egyébként – fűzi hozzá. – Imádjuk a jó pörkölteket, a rántott húst, amit saját kezűleg sütött rósejbnivel tálalok. Ehhez például nem eszünk savanyúságot, friss kenyérrel tunkoljuk. Szóval, ilyen kis könnyű ételeket eszünk, ettől vagyunk egészségesek – mondja nevetve.
Esztergályos Cecília szerencsére tényleg kiváló egészségnek örvend, és gyakorlatilag egy deka súlyfelesleg sincs rajta. Amikor arról érdeklődünk, hogy mi ennek a titka, azt válaszolja:
– Lehet sokat enni, de sokat is kell dolgozni, akkor nem marad az emberen felesleg. Aktívak vagyunk mindketten, sokat jövünk-megyünk, nem lustálkodunk. Ezért ehetjük azt, amit csak megkívánunk.
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: Kamera előtt zabálnak, milliókat kaszálnak