© 2020 Foodyny.

Azt el tudják képzelni, hogy fogja magát egy Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar színésznő, operetténekes, érdemes művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, gumicsizmát húz és kisétál a saját veteményesébe, hogy ellenőrizze: elég napot kapott-e a tök, a cukkini és padlizsán? 

Biztosan sokak számára szokatlan a jelenet, bár az Operettszínház sztárjának, Oszvald Marikának a szomszédia ehhez már régen hozzá vannak szokva. Marika ugyanis kistermelő. Este a színpadon szerepel, délelőttönként viszont a kertjében gyomlál.

- Van mindenem, ami nem igényel különösebb gondoskodást, paprika, paradicsom, sárgarépa, fehérrépa, padlizsán és cukkini – meséli a Foodynynek a színésznő – Körülbelül száz négyszögöl a veteményes a telekből, elképesztő nagy kedvvel és szeretettel gondozom a zöldségeimet. Kikapcsol és mellette még jól is járok vele, hiszen így mindig van a konyhában minden, ami kell.

Marika egyébként igen jól főz, főleg magyaros ételeket, amiket nagyon szeret.
- A kedvencem a csirkepörkölt, de én megeszem a pacalt is, mindent, amit sokan nem szeretnek. A jó fűszeres ételekért vagyok oda – mondja, majd hozzáteszi: - alapvetően nem vagyok egy gasztrotündér, nem tálalok olyan gyönyörűen, ahogy a tévében és az újságokban látom, de a konyhában bármikor megállom a helyem!

 

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.