Nemrég, a közösségi oldalaimon megosztottam egy képet a reggelimről, ami egy áfonyás, francia bundás kenyér volt. Többen érdeklődtek a recept iránt, továbbá rengeteg dicséretet kaptam üzenetben, ami nagyon jól esett, és ezúttal is köszönöm! Akik nagyon bonyolult receptre vágytak, azoknak csalódást fog okozni, hiszen egy pofon egyszerű ételről van szó, amit aznap reggel találtam ki, a hűtőm adta lehetőségeket mérlegelve.
Korábban a Közép-Kelet-Európai Rekreációs Társaság Tudományos Magazinjában, a Cleansanity bloggereivel készítettünk egy hasonlót, aminek a receptjét szintén megosztom veletek. Láthatjátok, hogy igazándiból a körítésnek csak a fantáziánk szabhat határt.
Francia bundás kenyér – áfonyával
Hozzávalók:
4 szelet forma kenyér vagy kalács
2 db tojás
2 kk. porcukor
3 ek. tejföl
2 ek. méz
10 dkg áfonya (mirelit)
1 kocka vaj
Az áfonyát egy kanál mézzel sziruposra főzzük. Közben a tejfölt elkeverjük, szintén egy kanál mézzel, és az áfonyás szirupból is keverünk hozzá egy keveset. Tojásokat felverjük a porcukorral. A kenyereket párba állítjuk, az egyik felét megkenjünk a tejfölös keverékkel, a másik kenyeret ráhajtjuk és jól beáztatjuk a tojásos keverékbe. Serpenyőben vajon aranybarnára sütjük, mintha a bundás kenyeret készítenénk. Házi áfonyás lekvárunkkal, és leheletnyi porcukorral tálaljuk.
Francia bundás kenyér – gránátalmával
Hozzávalók:
Csökkentett szénhidrát tartalmú kalács
2 egész tojás
Folyékony édesítőszer
4 teáskanál görög joghurt
Pirosbogyós gyümölcsök
Kókuszzsír a sütéshez
Agave szirup vagy méz
A kalácsot ujjnyi vastag szeletekre vágjuk. A tojásokat felverjük kevés édesítőszerrel. A görög joghurtot keverjük össze ízlés szerint édesítőszerrel, és néhány szem piros bogyós gyümölccsel. Mi gránátalmát használtunk. Két szelet kalács közé kenjünk a joghurtos keverékből, majd összefordítva fürdessük meg a felvert édes tojásban. Mint a bundáskenyeret, az édes szendvicseket süssük ki kókuszolajon. Agave sziruppal vagy mézzel tálaljuk. Ízlés szerint csoki darabkákkal, gyümölcsökkel díszítjük.