A hóeséstől nem csak a mézeskalács sütéshez jött meg a kedvem, hanem a fűszeres, melengető italok készítéséhez is. A legegyszerűbb forralt bortól kezdve whisky-s, mézes, gyömbéres italokon át a legkülönfélébb forró csokoládékig válogathatunk a gőzölgő finomságokból, de akár egy teát is megbolondíthatunk egy kis rummal, ha valami másra, a megszokottól eltérőre vágyunk.
Az egyik nagy kedvencem a forró tojáslikőr. A tojáslikőrt eleve szeretem, karácsonyra anyukám szokott készíteni. De tovább lehet fokozni azzal, hogy forrón, szerecsendióval megbolondítja az ember, és így még finomabb. Ugyan ehhez nem a mama tojáslikőrjét használjuk el, mert amitől a tojáslikőr tojáslikőr, az frissen készül. Ehhez rumra, vaníliára és szerecsendióra lesz szükség. Vigyázat addiktív! :)
Fotó:Pinterest
4 dl tejhez add egy rúd vanília kikapart magjait, egy csapott kávéskanál szerecsendiót, majd melegítsd fel, de vigyázz, nem kell forralni! 4 tojás sárgáját keverj ki 4 evőkanál cukorral, addig, amíg szép fehér színe nem lesz, majd gőz fölött, folyamatosan kevergetve főzd addig, míg sima krémet nem kapsz – de itt is vigyázz, mert ha túl sokáig főzöd, megsülhet.
A tojások fehérjét verd kemény habbá úgy, hogy közben 5 evőkanál cukrot adsz hozzá. Először a langyos tojássárga krémet, majd a fehérjét add a meleg tejhez, önts hozzá 1,5 dl rumot, és jól keverd össze. Hőálló poharakban kínáld, a tetején tejszhabbal és egy kis szerecsendióval megszórva.
Forrás: http://varosikonyha.blog.hu