A hideg, komor idő beköszöntével el kell kezdenünk gondoskodni szervezetünk vitaminpótlásáról. Ilyenkor kulcsfontosságú, hogy a csontok erősségéért, a daganatos megbetegedése kockázatának csökkentéséért is felelős D-vitamint a szervezetbe juttassuk. A gyermekek és az idősek számára nem elegendő a természetes bevitel, számukra szükséges a táplálékkiegészítők használata, a 15-50 év közöttieknek azonban elegendő, ha megfelelő táplálkozással gondoskodnak a D-vitamin pótlásáról. Összegyűjtöttünk öt élelmiszert, amivel mindezt remekül megtehetjük.

lollidvit1.jpg

1. Gombafélék
A gombák rendkívül jó D-vitamin források, emellett folsavban, C-vitaminban, cinkben és szelénben is gazdagok. Fontos, hogy ne főzzük szét őket, hogy az értékes tápanyagait minél nagyobb koncentrációban megőrizhesse.

2. Tojás
Rendkívül sokrétű alap élelmiszerünket milliónyi-féleképpen elkészíthetjük. Ráadásul A, B, E és D vitaminban bővelkedik, alacsony szénhidráttartalma miatt pedig a diéták alapvető részét képezi.

3. Tej
A kálcium mellett a tejek nagyszerű D-vitamin-források is egyben. Napi egy-két deciliterrel bátran fogyaszthatunk belőle egészségünk érdekében.

4. Halak
B és D-vitaminforrások, emellett pedig Omega3 zsírsavat is tartalmaznak, amik a szív és érrendszerre gyakorolnak jó hatást.

5. Máj
A és D vitaminban bővelkedik, kiválasztószervként azonban nem javasolt túlzottan gyakran fogyasztani.

 

Forrás: http://lollipopnasik.blog.hu

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha