© 2018 Foodyny.

dilicam1.jpg

4 személyre
Elkészítés: 30 perc

  • 2 camembert
  • 6 szál rozmaring
  • 4 gerezd fokhagyma 
  • 1 tk. fehérbor
  • 1 tk. olívoa olaj
  • Kenyér maradék
  • 100 gr aszalt áfonya
  • 100 gr kesudió

Snack, alias falatozás. A világ legjobb dolga - ha bevallod, ha nem - bevackolni magatok a TV elé, és filmnézés közben valami finomat eszegetni. Ez garantáltam annyira finom, hogy az sem fog érdekelni, ha az Alkonyatot kell megnézni.

A camembert is olyan, hogy ha minőségit veszek, akkor az íz élmény sokkal gazdagabb lesz. Le Rustique vagy Vieux Porche tökéletes. Tihany neve inkább levendula szezonban forduljon meg a fejedben.

Fogom a sajtot. Ami pláne, azért is kiváló, mert a fa tartója tökéletes a sütéshez és a csomagolása kétrétegű (egyik fele sütőpapír).
Levágom a tetejét. Majd megtűzdelem a friss rozmaringgal. A fokhagymát vékony csíkokra vágom és ezeket is beletűzdelem. Meghintem az olajjal. Valamint a borral. Amit úgy választok, hogy mellé is azt igyuk. (Ha meg tényleg az Alkonyatot kell nézni, nyugodtan lehet bontani még 2-3 palackkal.)

A rozmaring szárát okosan nem dobtam el. A szétcincált kenyérdarabokat erre, a természetes pálcikára húzom fel. Megcsepegtetem olajjal ezt is. A sajttal együtt mehet 180 fokos sütőbe 20 percre.

Már csak az áfonyát és a kesudiót kell apróra vágnom és összekeverni.
Rém gyors, rém egyszerű, rém finom. Mér'? Mert snack.

A kenyérpirítóst belemártom a sajtba, majd áfonyás-diós kérget adok neki. Valami isteni. Mivel romantikusan egy camambertből ketten falatozunk, így rengeteg jut nekem, amíg asszony pajtás a kiválasztott filmet bambulja.

 

Forrás: http://dilichef.blog.hu

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.