Hiper egyszerű recept következik, Nutella fanatikusoknak az ünnepi asztalra, többieknek egy adventi délutánra.

Hozzávalók (12 darabhoz):

  • 15 dkg vaj
  • 8 dkg nádcukor
  • 2 tojás
  • 7 dkg liszt
  • 5 dkg finomra őrölt mogyoró
  • 3 dkg sötét kakaópor
  • fél csomag sütőpor
  • fél dl tej
  • 12 púpozott kávéskanál Nutella

A tetejére:

  • 10 dkg olvasztott étcsoki
  • 12 db tetszőleges olajos mag, cukorka vagy más dísz

A vajat felhabosítjuk a cukorral, hozzáadjuk a tojásokat. A lisztben elkeverjük az őrölt mogyorót, a kakaóport és a sütőport, majd a vajas keverékhez adjuk. Végül fellazítjuk a tésztát a tejjel, és simára keverjük.

Egy muffinsütőt kibélelünk muffinpapírokkal, mindbe kanalazunk a tésztából. Erre kerül a nutella, majd befedjük a maradék tésztával. (Arra vigyázzunk, hogy a muffinkapszlik ne legyenek teljesen tele!) 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.

Mikor kihűltek a muffinok, csorgatunk a tetejükre az olvasztott csokiból, és megdíszítjük kedvünk szerint.

Kerámia: Pastel Handmade Ceramics

Forrás: http://pasztellbarokk.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha