Tudtátok, hogy a pulykamáj milyen finom? Bevallom, én is most próbáltam először, eddig nem mertem megvenni, nem is értem, hogy miért! Nagyon enyhe, kellemes íze van, olcsó, mint a csirkemáj, és elképesztően jó belőle a májkrém. Ez most egy csípős, amolyan téli változat, de persze nyáron finom lesz, csak legyen már végre nyár. Addig is, ha nagyon fázom, több chilit teszek a májkrémbe.
Hozzávalók
- 2 nagy fej hagyma
- 20 dkg libazsír
- 50 dkg pulykamáj
- 1,5 ek dijoni mustár
- 2 sima mustár
- 1 ek méz
- 3 kk majoránna
- 1-2 kk chili
- 1 kk őrölt kömény
- só, bors
A hagymát megpirítjuk a zsír felén, majd rátesszük a falatnyi darabokra vágott, megtisztított pulykamájat is. Mustárral, mézzel, majoránnával, chilivel, köménnyel, sóval, borssal fűszerezzük, majd addig kevergetjük, amíg a máj belseje éppen át nem sül. A maradék zsírt csak ekkor adjuk hozzá.
Kis üvegekbe töltjük a májkrémet, és 24 órára a hűtőbe tesszük. 4 napon belül érdemes elfogyasztani, de nagyon jól fagyasztható!
Forrás: http://szeretemapulykat.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Sült pulykával töltött cékla