Tejmentes, tojásmentes, gluténmentes, IR-kompatibilis

Hozzávalók 4 főre

  • 100 g nyers zöldborsó
  • 1 kis gerezd fokhagyma
  • 10 g vöröshagyma
  • 30 g natúr földimogyoró
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • víz, citromlé
  • só, bors, friss bazsalikom

Elkészítés

A zöldborsót szükség esetén kipirgáljuk és alaposan megmossuk. Egy olyan edénybe helyezzük az alapanyagokat, amelybe majd össze tudjuk turmixolni őket. Először a zöldborsót kevés vízzel, olívaolajjal, a hagymafélékkel, földimogyoróval és a friss bazsalikommal alaposan összeturmixoljuk, majd tetszés szerint ízesítjük citromlével, sóval és borssal. Tálalhatjuk teljes kiőrlésű pékáru vagy friss zöldségcsíkok mellé. Tökéletes lehet reggelire, vacsorára, kisétkezésekre, de akár az útravaló szendvics részét is képezheti a krém.

Energai-és tápanyagtartalom 1 adagban (40 g)
Engergia: 126 kcal
Fehérje: 3 g
Zsír: 11 g
Szénhidrát: 5 g

Receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

Forrás: https://www.facebook.com/sargadiana/

Kapcsolódó cikkünk: Egészséges vasárnapi ebéd egy ezresből – Nem lehetetlen

 

0
0
0
s2smodern

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha