21730807 352482361857756 3906845611450918338 n

Már adtunk hírt a Hilda bisztróról, de annak okán, hogy egy évesek lettek, benéztünk hozzájuk. A hely továbbra is varázslatos: utánozhatatlan hangulatot árasztanak a markáns vaselemek, és az egész falat elfoglaló Hilda-mozaik még mindig szemet gyönyörködtető – olyan stílusa van, ami miatt egy felismerhető bisztróról beszélhetünk. A báj, amit a hely mutat, teljesen elkülöníthetően megkülönbözteti a környék vendéglátásától, és pont ez az, ami miatt sokan megszerették őket. A nyitás óta sokat tanultak és változtak, sőt, a csapat új séffel is bővült.

Takács Lajos, mint magányos szamuráj csatlakozott a csapathoz, bár nem munkakapcsolatból gyökerezett ki az együttműködés, mindenképp gyümölcsöző lett. Mint tudjuk, a szamurájoknak kell egy cél, egy magasztos eszme, mert különben Ronin-ként kell élniük – így viszont Lajos tudásának teljes tárházát fel tudja vonultatni. Aki ismeri őket, tudja, hogy a hely a csirkékre van kihegyezve, de Takács Lajossal az alkalmazott technológiák tárháza is megnövekedett, ezáltal a minőség és az ételek változatossága is nőtt.

Hilda nemrégiben nyitott meg vacsorára is, és elindult azon az úton, ami eredetileg is tervezve volt – mégpedig hogy mint bár is működjenek -, amihez persze össze kellett forrni az étteremnek. Véleményünk szerint is jól kitalált döntés volt az elején, hogy nem minden napszakra lőnek, csak ha már megérettek rá. Nos, mostanra megértek, a konyha immáron Takács Lajos vezényletével remekül muzsikál.

És jön a következő feladat, mégpedig egy koktéllap összeállítása, amit persze szakértő bártender segédletével alkotnak meg. A koktélok kialakításánál is törekednek arra, hogy az alapanyagok beszerzésénél a magyar termelőket segítség. A bár elindításával, havi rendszerességgel elkezdenek zenés esteket adni: tervek szerint egy bárzongorista, és egy gitáros művész fogja emelni a Hildás esték fényét. Valljuk be, Hildának jól áll az este, hiszen a bárpult kiemelt szerepet élvez, ugyanakkor a megvilágításánál is kifejezetten ügyeltek a jövőbeni tervekre, mármint az esti vendégek hangulatának emelésére. Jelenleg 23 óráig vannak nyitva, úgyhogy ha koktélozni szottyan kedve valakinek, már Hilda is várni fog rá!

Visszatérve az alapokhoz: a reggeliztetés nagyon szépen felépült, főleg a hétvégéken lepik el a vendégek a Hilda asztalait. Déli menü körülbelül 2 hónapja van náluk (üzleti menü), ami három fogást foglal magában, hetente változik – természetes is a környező irodák közönségére számítani ebben a lokációban. 2-3 előétel, 2 főétel, és 2-3 desszert van, amivel ezen a területen futnak.

A Nádor utca 5. szám alatt tehát újabb gasztronómiai élvezetek várják a vendéget: már nem csak a reggeli, hanem ebéd, vacsora és bár is rendelkezésre áll!

Foto: Hilda

AirChef

Kapcsolódó cikkünk: 

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.