Nincs Karácsony zserbó nélkül. Tavaly éppen golyó formájában készült.
Hozzávalók: (20 darabhoz)
- 25 dkg darált keksz
- 25 dkg darált dió
- kb. 20 dkg baracklekvár
- pici só
- tortabevonó
- durvára vágott dió
A darált kekszet és a diót összekeverem, és annyi lekvárt adok hozzá, hogy jól formázható masszát kapjak. Érdemes jó minőségű bolti vagy házi baracklekvárral készíteni, mert finomabb lesz. Teszek hozzá egy pici sót is – mint minden édes süteménybe -, mert sokkal jobban kijönnek az ízek.
Diónyi gombócokat formázok belőle, 1 órára hűtőbe teszem.
Felolvasztom a tortabevonót, és villára vagy pálcikára szúrva belemártom a golyókat. Megszórom a darabolt dióval, és rácson megszárítom.
Újra mehet a hűtőbe, hogy megdermedjen.
Forrás: http://gyorsfinomreceptek.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Zserbó a klasszik