Ha Szilveszter, akkor virsli. Nem meglepő módon decemberben, karácsony és újév között vásároljuk a legtöbbet ebből a húskészítményből a Magyar Húsiparosok Szövetségének tájékoztatása szerint. De milyen a jó virsli? Mire figyeljünk, mielőtt a kosarunkba tennénk? Összegyűjtöttünk öt aranyszabályt, amelyet érdemes mindenkinek szem előtt tartania, mielőtt leteszi a voksát egy-egy termék mellett.
1. A jogszabály szerint a virslinek legalább 51 százaléknyi húst kell tartalmaznia. Ennek ellenére érdemes a lehető legmagasabb hústartalmú termékeket választani, mert ezekben kevesebb a szója, ráadásul az ízük is sokkal finomabb.
2. Részesítsük előnyben a marhából és sertésből készült változatokat, ugyanis sokkal finomabbak, mint a baromfikból készültek.
- Előző
- Következő >>