Pont egy évvel ezelőtt robbant a hír: a Bayer gyógyszergyár kifejlesztette a könnymentes hagymát. A tudósok harminc évnyi kísérletezés után jöttek rá, hogy kell kivonni a szemet irritáló anyagot a növényből. A Sunion névre keresztelt hagyma nem génmódosított zöldség, egyszerű keresztezésekkel fejlesztették ki, az íze kicsit édesebb a hagyományosnál, megmaradt a csípős íze is, viszont kevésbé lesz tőle rossz a lehelet.
A nagy bejelentés után arról volt szó, hogy már csak szabadalmaztatni kell, és máris indulhat az újfajta hagyma a világkörüli útjára, erre azonban egyre csak várnak és várnak.
Bár a Bayer gyógyszergyár nagy reményeket fűzött a termékhez, a mai napig nem kapta meg a zöld lámpát a termelés, ami azt jelenti, hogy valami mégsem stimmel ezzel a csodazöldséggel. Hogy mi, azt nem tudni. Ahogy a Foodyny új információkhoz jut az ügyben, természetesen azonnal megosztja az olvasóikkal.
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: Betarthatatlan fogadalmak