Ha egy kis édességre vágyunk, könnyen lehet, hogy ennek élettani vagy lelki oka van. Az előbbi esetében nagy valószínűséggel cinkre, B6-vitaminra, krómra, magnéziumra van szükségünk. Ha szénhidrátot, vagy cukrot viszünk be a szervezetbe, az elmozdítja a vércukorszintünket is. Ha alacsonyan van, kívánjuk az édességet. A bevitel után elkezdünk inzulint termelni, ennek hatására áll vissza a testünk normál vércukorszintje. Amennyiben ez fennáll, vigyünk be krómot a szervezetbe, mert segíti stabilizálni a szintet.
Magnéziumhiány esetén is édességet kívánunk, főleg csokoládét. A gyulladások csökkentésében, az immunrendszerünk erősítésében, és túlhajszolt életmódnál a stressz csökkentésében segít a magnézium. Fogyasszunk lazacot, tonhalat, kelkáposztát, spenótot és magvakat (mandulát, napraforgómagot), mert mind remek magnéziumforrás.
A lelki eredetű kívánásunknak is több oka lehet. Egyszerűen szeretethiányunk van, törődésre vágyunk, biztonságérzetet szeretnénk. Ha szomorúak, levertek vagyunk, vigaszt találhatunk a csokoládéban, amely boldogsághormont termel. A triptofán nevű aminosav található az édességekben, ez élénkíti a szervezetet, és jobb kedélyt varázsol.
AirChef
Kapcsolódó cikkünk: Kívánom a sósat!