Az amerikai étteremlánc most jelentette be, hogy megszünteti a mesterséges aromák és mesterséges színezőanyagok alkalmazását a Happy Meal menükben, emellett csökkenti a felhasznált mesterséges tartósítószerek mennyiségét is.

FOTÓ: McDonald’s Official 


A McDonald’s friss állásfoglalása szerint a Happy Meal menüknek új tápérték-kritériumnak kell megfelelniük:

  • 600 kcal energiatartalomnál nem lehet több a tápértékük
  • A hozzáadott cukortartalom legfeljebb tíz százaléka lehet az összes energiatartalomnak
  • Nem lehet egy adag ételben 650 mg nátriumnál több
  • A telítettzsír-tartalom nem érheti el az energiatartalom tíz százalékát

Az étteremlánc ezenkívül először csökkenti, majd megszünteti a mesterséges színezőanyagok és aromák használatát is, illetve a mesterséges tartósítószerek koncentrációja is drasztikusan csökken majd. Az újítások a hírek szerint 2020-ig a világ minden éttermében megjelennek.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: Hajat növeszt a mekis krumpli

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.