Az amerikai étteremlánc most jelentette be, hogy megszünteti a mesterséges aromák és mesterséges színezőanyagok alkalmazását a Happy Meal menükben, emellett csökkenti a felhasznált mesterséges tartósítószerek mennyiségét is.
FOTÓ: McDonald’s Official
A McDonald’s friss állásfoglalása szerint a Happy Meal menüknek új tápérték-kritériumnak kell megfelelniük:
- 600 kcal energiatartalomnál nem lehet több a tápértékük
- A hozzáadott cukortartalom legfeljebb tíz százaléka lehet az összes energiatartalomnak
- Nem lehet egy adag ételben 650 mg nátriumnál több
- A telítettzsír-tartalom nem érheti el az energiatartalom tíz százalékát
Az étteremlánc ezenkívül először csökkenti, majd megszünteti a mesterséges színezőanyagok és aromák használatát is, illetve a mesterséges tartósítószerek koncentrációja is drasztikusan csökken majd. Az újítások a hírek szerint 2020-ig a világ minden éttermében megjelennek.
ZsÉ
Kapcsolódó cikkünk: Hajat növeszt a mekis krumpli