Lila Füge – Havas Dóra

Havas Dóra számára az első, és egyben és legkedvesebb idei trend a savanyítás és a fermentálás előretörése a mindennapi konyhában. A csúcséttermekben néhány éve minden erről szól, talán már nincs is olyan étel, amit ne fermentáltak volna a nagy konyhákban. “Egyszerű és egészséget támogató eljárásról van szó, az eredmény pedig a legegyszerűbb ételeket is feldobja” – vélekedik a blogger.

A második irányvonal a kis és nagyétkezések fogalmának tisztázása. Az egészséges táplálkozással foglalkozó szakemberek szerint naponta többször kell(ene) kis adagokat étkezni, általában a napi ötszöri étkezést javasolják a szakemberek. “Megvallom, korábban nekem is gondolt okozott ennek a megvalósítása, amíg erősen arra koncentráltam, hogy 5 egészséges fogást találjak ki és prezentáljak naponta. Amióta ezekre csak kis- és nagyétkezésként gondolok, sokkal egyszerűbb az életem. A reggeli is lehet vacsora és az ebéd reggeli, attól függ, hogy mennyit fogyasztunk és azt hogyan állítjuk össze” – osztja meg a tapasztalatait Havas Dóra.

A gasztroblogger nagy vágya, hogy egyre szélesebb körben mozduljunk el a zöldségalapú táplálkozás felé. Nem kell mindenkinek vegánnak lennie, de egészségügyi és fenntarthatósági szempontok miatt is kívánatos lenne áttérni a minőségi húsfogyasztásra. Mindenki jobban járna, ha kevesebb, de jó minőségű hús kerülne az asztalra.

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.