Akár reggelinek, akár desszertnek vagy főételnek egy finom leves után is kiváló ez a recept. A túró olyan jolly joker amit mindenki szeret, és a fanyar narancsos-citromos ízvilág nagyon jól kiegészíti ennek krémességét. Bátran ajánlom kezdőknek is, hiszen egy palacsintát bárki el tud készíteni! 😉


Hozzávalók:

Tésztához:

  • 2 tojás
  • nagy csipet só
  • 5 dl tej
  • 3 dl szóda
  • annyi liszt, hogy kellően hig tésztát kapjunk
  • olívaolaj a sütéshez


Töltelékhez:

  • 50 dkg túró
  • 6 ek porcukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 narancs leve és héja
  • 0,5 doboz tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor


Sziruphoz:

  • 2 narancs leve és egy héja
  • 30 ml narancsilkőr
  • 7 dkg vaj
  • 4 ek cukor
  • 2 rúd fahéj
  • néhány szegfűszeg

A palacsinta tésztából 10-12 nagy palát sütök. A krémhez az összes hozzávalót összekeverem.

A sziruphoz felteszem  a tűzhelyre a vajat, narancslevet és héját a cukorral és a fűszerekkel, és hagyom, amíg sűrű szirup nem lesz belőle. Kivajazok egy jénai tűzálló tálat és a palscsintákat megtöltöm a krémmel, háromba hajtom majd lelocsolom a szirup felével, a másik felét félreteszem. 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm. A maradék sziruppal tálalás elött nyakon öntöm.

citrusospalacsinta2

Forrás: http://suticakes.blog.hu/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

SZTÁRHÍREINK

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.