Akár reggelinek, akár desszertnek vagy főételnek egy finom leves után is kiváló ez a recept. A túró olyan jolly joker amit mindenki szeret, és a fanyar narancsos-citromos ízvilág nagyon jól kiegészíti ennek krémességét. Bátran ajánlom kezdőknek is, hiszen egy palacsintát bárki el tud készíteni! 😉
Hozzávalók:
Tésztához:
- 2 tojás
- nagy csipet só
- 5 dl tej
- 3 dl szóda
- annyi liszt, hogy kellően hig tésztát kapjunk
- olívaolaj a sütéshez
Töltelékhez:
- 50 dkg túró
- 6 ek porcukor
- 1 citrom reszelt héja
- 1 narancs leve és héja
- 0,5 doboz tejföl
- 1 csomag vaníliás cukor
Sziruphoz:
- 2 narancs leve és egy héja
- 30 ml narancsilkőr
- 7 dkg vaj
- 4 ek cukor
- 2 rúd fahéj
- néhány szegfűszeg
A palacsinta tésztából 10-12 nagy palát sütök. A krémhez az összes hozzávalót összekeverem.
A sziruphoz felteszem a tűzhelyre a vajat, narancslevet és héját a cukorral és a fűszerekkel, és hagyom, amíg sűrű szirup nem lesz belőle. Kivajazok egy jénai tűzálló tálat és a palscsintákat megtöltöm a krémmel, háromba hajtom majd lelocsolom a szirup felével, a másik felét félreteszem. 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm. A maradék sziruppal tálalás elött nyakon öntöm.
Forrás: http://suticakes.blog.hu/
Kapcsolódó cikkünk: Fahéjas rétegelt kalács