© 2018 Foodyny.

A tavasz beköszöntével hamarosan egyre több idényzöldséget vásárolhatunk frissen a piacon, hogy aztán ezekből ízletes, vitamindús salátákat készíthessünk. Összegyűjtöttük a világ legnépszerűbb salátáit.

1. Görög saláta

salata1

Horiatiki. Így hívják a görögök a világszerte ismert és népszerű salátájukat. A hagyományos előételt gyakran paraszt salátaként is emlegetik, és minden egyes görög étteremben megtalálható. Hagymát, paradicsomot, uborkát, olajbogyót és feta sajtot tartalmaz.

2. Toszkán panzanella

salata2

A szikkadt kenyér tökéletesen újjá tud születni egy tál panzanellában. A saláta ugyanis, amellett, hogy paradicsomból, uborkából és lila hagymából áll, még felkockázott, olívaolajjal meglocsolt kenyérfalatokat is tartalmaz.

3. Amerikai Caesar saláta

salata3

Ha van egészséges étel, amit az amerikaiak a hamburger mellé el tudnak képzelni, az a Ceasar saláta. Ennek egyik változatában csirkehús, a másikban szardella van. A legenda szerint az étel megalkotása egy olasz vendéglős, Cesare Cardini nevéhez fűződik, aki az első világháború után költözött az USA-ba és terjesztette el az azóta is töretlenül népszerű fogását.

4. New York-i Waldorf saláta

salata4

Oscar Tschirky séf a Waldorf Hotelben dolgozott, amikor megálmodta és megalkotta a tökéletes salátát. A szőlő, az apróra vágott alma, a dió, a zeller és a saláta keverékéből álló étel rendkívül hamar vált híressé nemcsak New York-ban, hanem az egész világon is.

5. Tabbouleh

A tradicionális izraeli étel szíve-lelke a friss petrezselyem. Az arab konyha népszerű fogása bulgurral vagy kuszkusszal készül, és apróra vágott paradicsomot, lila hagymát, olívaolajat, egy kevés citromlevet és frissen őrölt fekete borsot is tartalmaz.

 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.