Még javában tart a Foodyny nagy saláta-kihívása: egy szerencsés játékosunk Tóth Marci válogatott vízilabdázóval készítheti el a kedvenc egészséges fogását a Foodyny konyhájában. A játékban való részvételhez csupán el kell készítenie egy salátát, le kell fotóznia és meg kell osztania a Foodyny Facebook oldalán található játékfelhívás alatt, kommentben. Inspirációra van szüksége? Merítsen ihletet a nemzetek konyháiból!
1. Orosz hússaláta
Az első orosz hússaláta a moszkvai Ermitage étteremben készült. Az eredeti változatban fácánhús, fekete kaviár, rákfarok és borjúnyelv volt, a ma ismert étel azonban főtt burgonyát, sárgarépát, hagymát, kovászos uborkát, tojást, csirkehúst és majonézt tartalmaz.
2. Mexikói babsaláta
A dél-amerikai fogás extra gyorsan elkészíthető. Le kell csöpögtetni egy doboz vörösbabkonzervet, fel kell aprítani egy csokor újhagymát. A két alapanyagot összekeverjük, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, zuttyantunk rá némi fehérborecetet, sózzuk és édesítjük ízlésünk szerint. Fogyasztásig hűtőben tároljuk.
3. Svéd gombasaláta
A gombasaláta klasszikus fogás az észak-európai országban. A csiperkegombán alapuló ételt paradicsommal és vöröshagymával gazdagítják. A feldarabolt alapanyagokat serpenyőben lepirítják, majd bőségesen fűszerezik borssal, oregánóval, babérlevéllel, lime-mal vagy citromlével, fekete borssal és fokhagymával.
4. Hawaii ananászos hússaláta
A szigetország különleges salátája tejes értékű fogásnak számít, hiszen mindent tartalmaz, amire a szervezetünknek szüksége lehet: zöldségeket, gyümölcsöket, húst, valamint igazán pikáns fűszereket. A főtt csirkemellet felkockázzuk, felaprítjuk az ananászt, valamint a zellert, majd összekeverjük currys majonézzel. Egy tál aljába salátaleveleket sorakoztatunk, ráhalmozzuk a összekevert húsos, ananászos masszát, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek.
GasztoEszti
Kapcsolódó cikkünk: Tesztelj! Foodyny salátakvíz