A diéták fénykorában mindenki olyan ételeket keres, amelyek segítenek megelőzni a betegségeket, kiválóak a testsúly-csökkentésre és optimalizálják az általános egészségi állapotot. A szervezetünk azonban gyakran lép gyulladásba, ez pedig fájdalommal, merevséggel, duzzanattal, lázzal járhat. Ilyenkor jól jönnek azok a gyulladáscsökkentő ételek, amelyek segítenek a minél hamarabbi gyógyulásban. Lássuk, melyek ezek!
1. Kurkuma
A kurkuma erős gyulladáscsökkentő vegyületeit klinikai vizsgálatok is kimutatták, sőt azt is igazolták a kutatások, hogy a hatása bizonyos gyulladáscsökkentő gyógyszerekkel vetekszik. Az irritábilis bélszindrómára, a reumás ízületi gyulladásra kiválóan alkalmazható, de mérsékli az Alzheimer-kór kialakulásának kockázatát is.
2. Lazac
A lazac hihetetlenül gazdag omega-3 zsírsavakban, melyek szintén gyulladáscsökkentő hatással bírnak.