Nem minden élelmiszernek tesz jót, ha hűtőben tároljuk. Sőt, van, amelynek kifejezetten árt, ha ilyen módon próbáljuk a frissességét megőrizni. Lássuk, melyek ezek!

huto

1. Burgonya: úgy tudni, ha hűtőben tároljuk huzamosabb ideig, a keményítőtartalma cukorrá alakul, így a krumpli megkeményedik és édesebbé válik.
2. Fűszerek: a hideg hatására elveszítik az aromájukat, és használhatatlanná válnak.
3. Olaj: elveszti a színét és megváltozik a textúrája is.
4. Bazsalikom: nem bírja a hideget, pikk-pakk összefonnyad.
5. Alma: felesleges hűtőben tárolni, hűvös helyen érzi jól magát igazán.
6. Kenyér: a hideg hatására egyszerűen megszárad.
7. Fokhagyma: nem csak az ízét veszíti el a többi fűszerhez hasonlóan, hanem a gerezdek állaga is ruganyossá válik, néhány nap elteltével pedig penészedni kezd.
8. Hagyma: a fokhagymához hasonlóan felpuhul és megpenészedik. A legjobban akkor járunk, ha sötét, hűvös helyen tároljuk.
9. Kávé: elveszíti az aromáját, ellenben magába szívja a hűtő szagát és ízeit.
10. Méz: megváltozik íze, a szerkezete, kicsapódnak a kristályai a hűtőben.
11. Avokádó: a hűtőszekrény megállítja az érését.
12. Banán: elveszíti értékes tápanyagait, lassabban érik, megbarnul, majd megrohad.
13. Paradicsom: a hideg levegő megakadályozza az érését, így az íze átlagos marad.

A Newsner nyomán

Kapcsolódó cikkünk: 16 megdöbbentő tény az ételek színes világából

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha