Annak ellenére, hogy az olasz eredetű sütemény alapjai már a 14-15. századi Itáliában kialakultak, az édesség Franciaországban vált ismertté, hazánkban pedig csupán az elmúlt néhány évben robbant be a köztudatba.

macaron

A sütemény tojásfehérje, cukor, mandulaliszt, és valamilyen ételszínezékkel készül, a kisült korongokat pedig párosával különböző krémekkel és lekvárokkal tapasztják össze.

Kapcsolódó cikkünk: Tálalási tipp: A csillámpóni őrület tovább tart

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha