A csokoládé a világon a második legnépszerűbb fagylalt íz, melyet csak a vanília tud felülmúlni. Ráadásul a klasszikus változat pofon egyszerűen elkészíthető, még fagylaltgépre sincs hozzá szükség, így bármikor mi magunk is összedobhatjuk otthon.
A csokifagyihoz szükségünk lesz tíz deka kiváló minőségű étcsokoládéra, két tojásra, negyed liter habtejszínre, két púpozott evőkanálnyi porcukorra és egy kevés holland kakaóporra. Válasszuk külön a tojásokat, a sárgáját verjük fel a porcukorral. Olvasszuk fel vízgőz fölött a csokoládét, majd amikor langyosra visszahűlt, adjuk hozzá a tojásos masszát. Verjük kemény habbá a két tojásfehérjét is és ezt is adjuk a krémhez. Verjük fel a habtejszínt is és ezt is óvatosan adagoljuk a masszához. Tegyük egy műanyag tálba és már mehet is a fagyasztóba. Időről időre vegyük ki, keverjük át, majd tegyük vissza. Ismételjük ezt mindaddig, míg a fagylalt teljesen meg nem dermed. Ekkor porciózzuk ki és fogyasszuk el jóízűen!
Kapcsolódó cikkünk: Az év fagylaltja győztese: Bíztunk a sikerben