Az innovációt és a kényelmet, valamint a zamatos, szaftos húsokat ünnepeljük ma, a sütőzacskó világnapján. Valljuk be, jelentősen megkönnyíti az életünket ez a remek találmány: csak beledobáljuk a fűszerezett csirkecombokat, felaprított zöldségeket, lezárjuk, bedobjuk a mikróba és 12 perc múlva tökéletes főételt tálalhatunk.
A papírból készült változatát a sütőben és a serpenyőben is használhatjuk, hasonlóképpen tökéletes végeredményt fogunk kapni: a szaftok a húson maradnak, így nincs többé ízetlen, kiszáradt csirkemell filé. A francia gasztronómiában már hosszú ideje használt papirusz sütőzacskók titka abban rejlik, hogy a természetes aromákat le tudja zárni, mert a papíron keresztül nem tud átszivárogni a serpenyőbe, hogy aztán ott a hő hatására elillanjon.
Kapcsolódó cikkünk: Szezámmagos lazac brokkoli pogácsákkal