Estére szerezzen be egy jókora darab oldalast, és izzítsa be a grilljét, hiszen ma van ennek a csodálatos húsnak az ünnepe az Egyesült Államokban. Hátsó kertek és teraszok millióiból száll majd ma fel a füst, hogy azokat is sütögetésre bírja isteni illata, akik mára nem is terveztek grillezést.
A tökéletes grillezett bordához pedig tökéletes pác is szükséges. Egy tálkába zúzzunk össze három-négy gerezd fokhagymát, aprítsunk hozzá egy kis fej vöröshagymát, adjunk hozzá három-négy evőkanál barna cukrot, két evőkanál olajat, egy kis evőkanálnyi mustárt, egy pici ecetet, nagyjából egy deci sört, ketchupot és Worcestershire-szószt ízlésünk szerint. Sózzuk, borsozzuk, ha csípősen szeretjük, adjunk hozzá csilipelyhet is. Keverjük alaposan össze, öntsük a húsra és legalább két-három óráig pácoljuk a masszában.
Kapcsolódó cikkünk: Hozd össze a környék legmenőbb BBQ partiját!