Estére szerezzen be egy jókora darab oldalast, és izzítsa be a grilljét, hiszen ma van ennek a csodálatos húsnak az ünnepe az Egyesült Államokban. Hátsó kertek és teraszok millióiból száll majd ma fel a füst, hogy azokat is sütögetésre bírja isteni illata, akik mára nem is terveztek grillezést.

bbqoldalas

A tökéletes grillezett bordához pedig tökéletes pác is szükséges. Egy tálkába zúzzunk össze három-négy gerezd fokhagymát, aprítsunk hozzá egy kis fej vöröshagymát, adjunk hozzá három-négy evőkanál barna cukrot, két evőkanál olajat, egy kis evőkanálnyi mustárt, egy pici ecetet, nagyjából egy deci sört, ketchupot és Worcestershire-szószt ízlésünk szerint. Sózzuk, borsozzuk, ha csípősen szeretjük, adjunk hozzá csilipelyhet is. Keverjük alaposan össze, öntsük a húsra és legalább két-három óráig pácoljuk a masszában.

Kapcsolódó cikkünk: Hozd össze a környék legmenőbb BBQ partiját!

hirdetés
hirdetés

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha