A piacon járva az ember színesebbnél színesebb friss zöldségekbe botlik: cékla, cukkini, sárga cukkini, brokkoli, paradicsom... Hirtelen azt sem tudja, hogy a sok szépség közül mi kerüljön a kosarába. Ha zöldséges pitét készítünk, még választanunk sem kell, hiszen ez egy igazi mindent bele finomság. Mutatjuk is, hogyan készül.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles tészta
- 1 sárga salátacukkini
- 1 zöld salátacukkini
- 1 padlizsán
- sajt
- só, bors
- bármilyen zöldség, ami színes, vitamindús és ízlésünknek megfelel
Az előre elkészített leveles tésztát csomagoljuk ki és vágjuk akkora méretűre, mint a pitesütő formánk, mi ezúttal mini szilikonos formákat használtunk. Olajozzuk ki a tepsit, óvatosan fektessük bele a tésztát, és a széleit kicsit nyomkodjuk el, hogy a fodrozódás érvényesülni tudjon. Reszeljünk jókora adag sajtot a tésztára, majd vágjuk hajszálvékonyra a zöldségeinket, hogy szépen formázni tudjuk őket.
Készíthetünk mindegyikből kis rózsát, de egyszerűen spirál alakban haladva is elrendezhetjük. Sózzuk, borsozzuk, rozmaringgal, oregánóval vagy bazsalikommal is megszórhatjuk. Közepes hőfokon nagyjából 15 perc alatt készre sütjük.
Tálaláskor fogyaszthatjuk natúran, de készíthetünk hozzá zöldfűszeres, tejfölös mártást is. Kiváló köretnek, de tökéletes vegetáriánus főételként is.
Kapcsolódó cikkünk: Gluténmentes, csokoládés zabkeksz rózsaszirmokkal