5. Cserélje gyakran a mosogatószivacsokat!
A mosogatószivacsokon milliónyi baktérium várhat az éles bevetésre. Ezért ügyeljen arra, hogy minden egyes mosogatás után kimossa belőle a mosogatószert, hetente pedig cserélje le, vagy fertőtlenítse ki száz fokon.
6. A húst a hűtőben az alsó polcon tárolja!
Sokak számára nem ismert ajánlás, hogy a húst az alsó polcon kell elhelyezni. Ennek oka, hogy a belőle kiváló levek így nem tudnak más ételre rácsöpögni, ezáltal a benne lévő baktériumok sem tudnak más élelmiszereken elszaporodni.
7. A szavatossági idő mindenek előtt
Különösen a nyári hónapokban fokozottan érdemes figyelni a szavatossági idő betartására, mivel gyakran már a lejárat napján rossz minőségű élelmiszerrel találkozunk. Vásárlások során azokat az élelmiszereket részesítsük előnyben, amelyek szavatossága a vásárlás napjától a legtávolabb esik, így jó eséllyel frissebb árut tudunk a kosarunkba tenni.
8. Kerülje a nem pasztőrözött tejtermékeket!
A pasztőrözetlen tejtermékek egyre több országban veszélyes élelmiszernek számítanak, ugyanis fokozottan teszik ki a fogyasztókat az ételmérgezés kockázatának. Listeria, E. coli vírusokat tartalmazhatnak, melyek szélsőséges esetben rendkívül komoly következményekkel járhatnak egy szimpla hasmenésen túl, hiszen akár kiszáradáshoz is vezethetnek.
Kapcsolódó cikkünk: Az egészség titka az erős gyomor?