A rizspuding az egyik legegyszerűbb, ám annál nagyszerűbb desszert. A rizsből vízzel, tejjel, esetleg növényi tejjel készült édességet többnyire vaníliával ízesítik, de sokan készítik fahéjjal, mazsolával vagy friss gyümölcsökkel.

rizspuding

A desszert eredete meglepő módon a Tudor-dinasztia idejére nyúlik vissza, a legkorábbi rizspudingreceptet Gervase Markham jegyezte le 1615-ben, és whitepotnak nevezte el.

Kapcsolódó cikkünk: Tálalási tipp: Chia puding formabontó tálban

SZTÁRHÍREINK

ÍME A FOODYNY

Íme a Foodyny, Magyarország legújabb és legszínesebb online gasztro magazinja, ahol a receptek böngészésén túl híres gasztroarcok és ismert személyiségek is folyamatosan betekintést engednek a színes hazai gasztroélet - reményeink szerint - minden zugába.

Hírlevelünkre feliratkozva MINDEN HÉTEN NYEREMÉNYEK várnak!

EatNaturalBio foodyny banner 05

AB OVO BOR AJÁNLÓ

FŐTÁMOGATÓ

Kende Gastro logo 5 prof konyha