© 2018 Foodyny.

Professzionális ipari konyhatechnológiai gépek és eszközök a Kende Gastro webshopjában! (x)

Az ősz fantasztikus alapanyagokkal lát el bennünket, ezért érdemes a szezon nyújtotta zöldségeket és gyümölcsöket felhasználnunk ételeink készítéséhez.

korteroquefortos1

A piacok már hetek óta megteltek körtékkel, javában dübörög a dió és a mandula szezonja is, ezeket az alapanyagokat pedig remekül tudjuk ötvözni akkor, ha egy kevés sajtot is teszünk hozzá. A végeredmény egy különleges sült körte.

Hozzávalók:

  • személyenként egy körte
  • sajt (ízlés szerint márvány- vagy rokfort sajt)
  • mandula és/vagy dió

korteroquefortos2

Egy marék diót és/vagy mandulát tegyünk mozsárba, és zúzzuk durvára. A körtéket vágjuk ketté, szedjük ki a magházukat, és töltsük meg morzsolt sajttal. Szórjuk meg a durvára tört olajos magvakkal és sütőben süssük nagyjából 15 percig. Melegen fogyasszuk!

Kapcsolódó cikkünk: Körtés palacsinta karamellizált banánnal

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.