© 2018 Foodyny.

Professzionális ipari konyhatechnológiai gépek és eszközök a Kende Gastro webshopjában! (x)

A tartósan meleg idő, sokak számára egyet jelent az ipari mennyiségű kovászos uborka készítésével. Amilyen egyszerűnek tűnik az elrakása, olyan sok buktatót rejt, kezdve a helyes víz-só aránnyal, egészen a tökéletes erjedési idő megállapításáig. Összegyűjtöttünk néhány szabályt, amely a bizonytalanok segítségére lehet.

1. Gondos előkészítés

Alaposan mossuk meg a zöldséget, majd vágjuk le mindkét végét, és készítsünk hosszanti irányú bemetszéseket is, hogy a lé tökéletesen átjárhassa az uborkát, ezzel felgyorsítva az erjedési időt.

2. Arányok betartása

Egy ötliteres üveg megtöltéséhez 2,5 kiló uborkára, 2 liter vízre, három evőkanál sóra, egy nagy csokor friss kaporra és egy szép kovászos kenyér sarkára lesz szükségünk.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.