Születésnapi torta vagykedves meglepetés? Mindkét funkciót tökéletesen be tudja tölteni egy isteni puha piskótatekercs, amelyet ezúttal díszítéssel tehetünk különlegesebbé.
Készítsük el a piskótatésztát a hagyományos módon, a masszából pedig vegyünk ki egy kisebb adagot, tegyünk hozzá pár csepp ételszínezéket, és töltsük habzsákba. A kivajazott tepsi alpjába a habzsákból nyomjunk pöttyöket, majd tegyük be két-három percre a sütőbe elősütni. Vegyük ki, öntsük rá a piskótatésztát, és süssük készre.
Fotó: Pinterest, odelices.com
Amikor langyosra hűlt a piskóta, kenjük meg a kedvenc lekvárunkkal vagy tortakrémünkkel, tekerjük fel, és rögzítsük madzaggal henger alakúra. Amikor teljesen kihűlt a desszert, fejtsük le róla a kötözőzsinórt, majd gyors, határozott mozdulatokkal szeleteljük fel a gyönyörű pöttyös édességünket.
Kapcsolódó cikkünk: Piskótát sütni márpedig könnyű