© 2018 Foodyny.

Születésnapi torta vagykedves meglepetés? Mindkét funkciót tökéletesen be tudja tölteni egy isteni puha piskótatekercs, amelyet ezúttal díszítéssel tehetünk különlegesebbé.

Készítsük el a piskótatésztát a hagyományos módon, a masszából pedig vegyünk ki egy kisebb adagot, tegyünk hozzá pár csepp ételszínezéket, és töltsük habzsákba. A kivajazott tepsi alpjába a habzsákból nyomjunk pöttyöket, majd tegyük be két-három percre a sütőbe elősütni. Vegyük ki, öntsük rá a piskótatésztát, és süssük készre.

Fotó: Pinterest, odelices.com

Amikor langyosra hűlt a piskóta, kenjük meg a kedvenc lekvárunkkal vagy tortakrémünkkel, tekerjük fel, és rögzítsük madzaggal henger alakúra. Amikor teljesen kihűlt a desszert, fejtsük le róla a kötözőzsinórt, majd gyors, határozott mozdulatokkal szeleteljük fel a gyönyörű pöttyös édességünket.

Kapcsolódó cikkünk: Piskótát sütni márpedig könnyű

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.