© 2018 Foodyny.

December elsejével megkezdődik az adventi visszaszámlálás. A gyerekek ilyenkor hagyományosan minden nap kinyitják az adventi naptáruk aktuális kis ablakát, hogy az aznapi ajándékukat elfogyasszák.

adventikalendarium1

Úgy tudni, az 1900-as évek elején egy német édesanya készítette kisfia számára az első adventi naptárt, mivel az minden áldott reggel megkérdezte tőle, hogy hány nap van még karácsonyig. Az anyuka 24 darab ablakot vágott egy kartonlapra, aminek a másik felére egy-egy cukorkát ragasztott. A kisfiú minden nap kinyithatott egy ablakot egészen karácsony napjáig.

A kisfiúból aztán felnőtt lett, aki vállalkozást indított és csokoládékat rejtő adventi naptárakat dobott a piacra. A siker olyan hatalmas lett, hogy azóta is milliók vásárolják gyermekük számára. Az adventi naptárat azonban elkészíthetjük mi magunk is, ráadásul nagyon egyszerű módon.

Akár filc anyagból, akár kisméretű papírtasakokból készítsünk 24 zsebet. Mindegyiket számozzuk meg, majd fűzzük fel egy kötöző madzagra vagy szép szalagra. Rejtsünk mindegyikbe valami finomságot, és erősítsük fel a falra. Ha egészséges változatot szeretnénk készíteni, hoztunk 24 ötletet, mi kerülhet a zsebekbe.

A 24 egészséges ajándék ötletért kattintson tovább.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.