© 2018 Foodyny.

Sokan már hetekkel az ünnepek előtt azon izgulnak, vajon mikor, hogyan és mennyi ételt fognak elkészíteni a karácsonyi vacsorához. Mi azonban azt valljuk: nem kell ötféle sütemény, háromféle főétel és két leves ahhoz, hogy jóízűen és boldogan költsük el szeretteink körében az ünnepi ételeket.

Összegyűjtöttünk 7+1 tippet, amelynek segítségével talán mindenki egy kicsit elengedheti a karácsonyi menühöz kapcsolódó görcsöket, hogy az idegességet az izgatott készülődés válthassa fel.

keszul1

1. Üljön össze a család, és mindenki mondja el, hogy mit enne szívesen karácsonykor. Törekedjenek kompromisszumra, és próbáljanak ne összeveszni azon, hogy szegedi vagy bajai halászlé kerüljön az asztalra.

2. Osszák le egymás között a feladatokat. A gyerekek készítsék a kókuszgolyót vagy a zserbógolyót, a férjet nevezzék ki halászléfelelősnek (lehet, hogy megrendeli a közeli étteremből, de kit érdekel?), így a háziasszonynak csak a főétellel kell majd foglalkoznia.

3. Írjanak nagyon pontos bevásárlólistát, hogy egyetlen alapanyagért se kelljen 24-én délelőtt rohangálni.

4. Rendeljék házhoz az üdítőket és a nehéz alapanyagokat, cukrot, lisztet, olajat, így nem kell majd több tíz kilót hazacipelve megszakadniuk.

5. Asztaldíszként hajtogassanak valamelyik este a gyerekekkel kreatív papírból karácsonyfákat és csillagot. Az origami dekorációk hihetetlenül szépek lehetnek.

6. Amit csak lehet, készítsen elő az előző napon, így nem kell például Szenteste a zöldségpucolás miatt idegeskednie.

7. Ne görcsöljön rá a tálalásra. Az ünnepi étkészlet már önmagában megadja a hangulatot, egy-egy alapanyag különleges változatra cserélésével pedig egy egyszerű étel is a karácsonyi menübe illeszthető.

+1 Higgye el, nem attól lesz szép a karácsony, ha megszakad a sütés-főzésben! A nyugalom, a békesség és a közösen, jókedvvel eltöltött idő mindennél többet ér.

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.