Beleugrott a macska az üveggömbökbe, és ripityára tört mindegyik? Ne essen kétségbe! Nyissa ki a konyhaszekrényt, keressen burgonyakeményítőt, szódabikarbónát, és másnap reggelre már el is készül az egyedi, vakítóan fehér és környezetbarát karácsonyfadísz.
Plusz jó hír, hogy a dekorációk készítésébe a gyerekeket is bevonhatja, így a karácsonyi készülődés remek közös programmá alakítható.
Hozzávalók:
- 2 bögre szódabikarbóna
- 1 bögre burgonyakeményítő
- 1+1/4 bögre víz
A hozzávalókat öntsük egy lábasba, tegyük fel alacsony lángon a tűzhelyre, és folyamatos kevergetés mellett addig hagyjuk rajta, amíg olyan sűrű nem lesz, hogy beáll tőle a karizmunk. Azonnal vegyük ki a masszát a lábasból, csomagoljuk folpackba, és hagyjuk, hogy magától szobahőmérsékletűre hűljön.
A konyhapulton nyújtsuk ki, szaggassuk ki kedvünk szerint sütikiszúró formával. Mindegyik tetejére fúrjunk bambuszpálcával egy-egy lyukat. Terítsük ki a kész díszeket tálcákra,és tegyük olyan helyre, ahol közvetlenül nem találkozik hővel, viszont hamar ki tud száradni.
Másnapra tökéletesen kiszáradnak a díszek, amelyeket hagyhatunk fehéren is, de akár ki is festhetjük őket kedvünk szerint. Mindegyikbe fűzzünk egy-egy akasztót, és máris készen állnak, hogy a karácsonyfára kerüljenek.