© 2018 Foodyny.

Az év első napján mindenki elszántan veti bele magát a fogyókúrába, azonban csupán kevesen vannak, akik diétájukat életmódváltássá alakítva hosszú távon is sikereket élhetnek el. Nem elég ugyanis hetek vagy hónapok alatt leadni felesleges kilóinkat, súlyunkat meg is kell tartanunk.

A dietetikusok szerint azok, akik hatékonyan fogynak, nem valami varázslatnak köszönhetik sikereiket, hanem a tudatos tervezésnek. Új életmódjukat pedig úgy alakítják, hogy az a leginkább illeszkedjen ízlésükhöz, igényeikhez és életvitelükhöz.

Összegyűjtöttük az első öt lépést, amit mindenképpen érdemes megtenni, mielőtt fogyókúrába kezdünk.

1. A jelenlegi helyzet felmérése

Nem elég ráállnunk a mérlegre és fogyási naplónkba bevésnünk jelenlegi súlyunkat. Szükség van egy általános vérképre és legalább egy háziorvosi konzultációra is ahhoz, hogy egészségünk megőrzése vagy fokozása mellett tudjunk fogyni.

2. A konyha kitakarítása

Csak olyan alapanyag legyen a konyhánkban és a kamránkban, ami illeszkedik diétánkba, így garantáltan nem fogunk semmi olyat elfogyasztani, ami hátráltatna bennünket a fogyásunkba. Száműzzük a finomított szénhidrátokat, a cukrot, a tésztákat, a burgonyát. Helyette vásároljunk édesítőszert, szénhidrátcsökkentett lisztkeveréket, édesburgonyát, jázmin rizst, húsokat és sok-sok zöldséget.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.