© 2018 Foodyny.

csokoládé és a fitnesz nehezen jár kéz a kézben - gondolhatnánk. A valóság azonban az, hogy néhány kocka jó minőségű étcsokoládé még segít is a megfelelő edzésteljesítmény elérésében.

scarlett johansson

Ryan és Eric Johnson amerikai személyi edzők olyan világsztárokkal dolgoznak együtt, mint Scarlett Johansson, a mozikba berobbanó Bosszúállók: A Végjáték sztárja. A testvérpár meglehetősen különleges módszerben hisz: edzések előtt étcsokoládét esznek, és erre ösztönzik azokat a sportolni vágyókat is, akik megfordulnak náluk.

- Túl sok kávét fogyasztunk és a hozzánk járók is így vannak ezzel. Olyan edzés előtt természetes teljesítményfokozót kerestünk, amelyek a koffeinhez hasonló előnyöket nyújtanak - nyilatkozták az Insidernek.

A személyi edzők szerint a jó minőségű, legalább 70 százalékos kakaó tartalmú étcsokoládé bizonyítottan felszabadítja az endorfinokat, ettől pedig jól fogjuk érezni magunkat. Mindezeken túl pedig stimulálja az agysejteket és elősegíti az izomzat épülését is.

Azt javasolják, hogy a csokoládét az edzés megkezdése előtt 10-15 perccel fogyasszuk, és csak hagyjuk, hogy elolvadjon a szájban, így jótékony hatóanyagai eredményesebben szívódnak majd fel.

Kapcsolódó cikkünk: 20 ok, amiért minden nap érdemes étcsokit enni

Címkék :

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.