© 2023 Foodyny.

A Starbucks is egyre nagyobb hangsúlyt fektet a fenntartható gondolkodásra - erre utal legalábbis az, hogy a londoni Gatwick reptéren újrahasznosító programot indítottak.

starbucks2

A világ egyik legnépszerűbb kávélánca, a környezetbarát hozzáállás fokozása érdekében, a londoni Gatwicki repülőtéren egy újrahasznosítható pohárprogram tesztelésébe kezdett. Azok, akik ott vásárolnak kávét, papírpohár helyett kérhetnek újrahaszonsítható változatot is. Miután pedig elfogyasztották kedvenc koffeines italukat, nincs más dolguk, minthogy bedobják egy visszaváltó ládába. Az ide érkező poharakat a Starbucks összegyűjti, sterilizálja, majd ismét felhasználja.

A Starbucks a Hubbub környezetvédelmi nonprofit csoporttal együttműködve dolgozta ki a pohárprogram egy hónapos tesztidőszakát. A céljuk, hogy havonta hétezer pohárral csökkentsék hulladéktermelésüket. Úgy tudni, a tesztidőszak alatt kétezer újrafelhasználható pohár áll rendelkezésre a repülőtér vendégei számára. Azt egyelőre nem lehet tudni, mennyit használtak már fel a program indulása óta.

starbucks1

- Tudjuk, hogy az emberek számára gyakran nehéz odafigyelni a fenntarthatóságra utazás közben - mondta Hubbub vezérigazgatója, Trewin Restorick, hozzátéve: azt szeretnék megtudni, hogy az utazók újrahasznosított poharakat választanának-e akkor, ha azok könnyen hozzáférhetőek lennének.

Az újrafelhasználható pohár választásával a Starbucks vendégei pénzt is megtakaríthatnak, mivel az egyszer használatos papírpoharakért 5 centet kell fizetniük, ugyanúgy, mint az Egyesült Királyság összes Starbucks-ában.

Fotók: Starbucks

Kapcsolódó cikkünk: TOP3 újrahasznosított uzsonnásdoboz

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.