© 2018 Foodyny.

Vietnám a világ második legnagyobb kávétermelő országa, amely 95 százalékában robustát állít elő. Az október és április között betakarított kávéból azonban nagyon különleges kávés italok készíthetők.

kávé vietnam

Összegyűjtöttünk öt érdekességet, amelyet csak kevesen tudnak a vietnámi kávékról.

1. Százhúsz éves múltra tekint vissza a kávétermesztés az országban, igazán azonban csak az 1900-as évek elején terjedt el.

2. Az utóbbi tíz évben vált kávétermelő nagyhatalommá.

3. A Weasel kávét, a pálmasodró (egy macskafajta) beleiben zajló folyamatok útján nyerik.

4. Általában száraz technológiával dolgozzák fel, de egyes területeken a különlegesebb, mosott mechanizmust alkalmazzák.

5. Az országban nem hagyományos kávéfőző gépeket használnak, hanem úgynevezett phin-t, amit egy pohár tetejére kell helyezni és amelynek szűrőjén keresztül a feketekávé lecsöpög.

 

Kapcsolódó cikkünk: Öt ok, amiért érdemes burundi kávét kóstolni

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.