© 2018 Foodyny.

A 2020-as Golden Globe-on és az Oscar-gálán már tarolt a vegán menü, úgyhogy most a Te konyhádon a sor! A növényi alapú táplálkozás egyre nagyobb népszerűségnek örvend hazánkban is, ezért Stőhr Gréta és Steiner Kristóf gasztrobloggerek, valamint Németh Ádám kreatív séf is izgalmas vegán fogásokkal kápráztatja el a közönséget a most hétvégi Konyhakiállítás nagyszínpadán. Gyere el az ország egyetlen konyhai nagykiállítására, ahol élőben lesheted el a profik gasztrotrükkjeit! 2020. február 28. – március 1. között téged is vár a Budapest Aréna, de addig is tedd változatossá a mindennapokat Németh Ádám ínycsiklandó vegán receptjeivel!

vegan3 800

Aszalt paradicsomos - spenótos vegán ravioli

Hozzávalók:

Ravioli:

10 dkg durumliszt

Hideg víz

1 evőkanál olívaolaj

1 csipet só

Töltelék:

20 dkg bébi spenót

2 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olívaolaj

5 dkg aszalt paradicsom

1 szál friss bazsalikom

só, bors

Mártás:

2 evőkanál olívaolaj

2 gerezd fokhagyma

1 dl száraz fehérbor

1 dl rizstejszín

1 evőkanál sörélesztő pehely / az íze hasonlít a parmezánra/

Tálalás:

1 nagy marék rukkola

Frissen őrölt feketebors

Elkészítés:

A durumlisztet lisztet keverd össze a sóval és olívaolajjal majd adj hozzá annyi vizet, hogy kemény gyúrható tésztát kapj (legegyszerűbb egy késes konyhai aprítóba tenni és azzal eldolgozni, majd átgyúrni). Tedd félre pihenni! A töltelékhez az összezúzott fokhagymát futtasd meg az olajon, majd a lemosott és lecsepegtetett spenótot is add hozzá! Ha a spenót összeesett, húzd le a tűzről. Az aszalt paradicsomot és a bazsalikomot aprítsd fel, majd keverd össze a spenótot, az aszalt paradicsomot és bazsalikomot, sózd, borsozd és tedd félre. A tésztát kézzel, vagy tésztanyújtóval nyújtsd vékonyra, majd pogácsaszaggatóval vágj korongokat belőle. A korongok felére halmozz diónyi tölteléket, úgy hogy a széle ne legyen töltelékes. Ujjal vizezd be a tészta peremét, fedd be egy másik tésztakoronggal majd a levegőt kiszorítva nyomkodd le és vágd körbe derelyevágóval. Forralj sós vizet, majd 2-3 perc alatt főzd ki a tésztabatyukat. Olajon futtasd meg a fokhagymát, öntsd föl borral, forrald el a nagy részét a folyadéknak, majd adj hozzá rizstejszínt és sörélesztő pelyhet. Főzd krémes mártássá, sózd, borsozd majd húzd le a tűzről és dobd bele a kifőtt raviolikat. Forgasd át, szedd tányérba, majd a rukkolával és frissen tört borssal tálald. Jó étvágyat hozzá!

 

Sült zöldséges – növényi sajtos kuszkusz saláta

Hozzávalók:

Sült zöldségek:

1 db kisebb édesburgonya

1 db kisebb cékla

1 db kisebb sárgarépa

2 evőkanál olívaolaj, só, bors

Kuszkusz:

10 dkg kuszkusz

1,5 dl forró víz

fél citrom leve

3 evőkanál olívaolaj

1 teáskanál római kömény

1 teáskanál kurkuma

1 kis marék friss koriander

1 szál újhagyma

só, bors

Tálalás:

1 marék gránátalma mag

10 dkg natúr növényi sajt

Elkészítés:

Az édesburgonyát, céklát és répát vékonyan szeld fel, majd sózd, borsozd és az olívaolajjal locsold meg, majd 220 fokos sütőben süsd meg (kb. 20 perc). Közben a kuszkuszt keverd össze a római köménnyel, kurkumával, egy csipet sóval és borssal. Öntsd rá a forró vizet és keverd el, majd fedd le, hagyd állni 10 percet, de a 2. és 5. percben egy villával alaposan keverd át! Az újhagymát és koriandert közben aprítsd fel. A kész kuszkuszt keverd össze az olívaolajjal, citromlével, korianderrel és újhagymával. Ha elkészültek a sült zöldségek, azokat is forgasd bele. Szedd tányérra, morzsold rá a növényi sajtot és szórd meg a gránátalma maggal. Jó étvágyat hozzá!

Sztárséfek, világutazók és a legnépszerűbb gasztrobloggerek egy helyen

Ízekből és illatokból idén sem lesz hiány: 2020-ban is várnak a gasztronómia világának legizgalmasabb hazai képviselői a Konyhakiállítás nagyszínpadán! Gyere, és less el pillanatok alatt összedobható kreatív és gyerekbarát fogásokat Dobó Ágitól, merülj el a vegán konyha ezerszínű és ízletes világában Steiner Kristóf, Stőhr Gréta és Németh Ádám jóvoltából, majd ismerkedj meg a pirított, gőzölt, főtt tésztabatyuk változataival Mautner Zsófival! Az egészséges, cukormentes desszertek most Iklódi Dóri konyhájából kerülnek elő, Borbás Marcsi pedig a tőle megszokott profizmussal a tradicionális fogásokat gondolja újra a modern konyhai eszközök segítségével. A Konyhakiállítás tökéletes alkalom arra, hogy tágítsd a látóteredet, dobj egy hátast Jancsa Jani ínycsiklandozó pizza ízvilágú hamburgerétől, és gondold újra a húsvéti sonkát Bereznay Tamás bemutatóján! 2020. február 28. – március 1. között várunk téged is a Budapest Arénába!

 

 

 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.