© 2018 Foodyny.

Professzionális ipari konyhatechnológiai gépek és eszközök a Kende Gastro webshopjában! (x)

Mivel imádjuk a gyömbért, mindig újabb és újabb recepteket vadászunk, amihez ezt a remek fűszert használhatjuk. Ráadásul a gyömbér gyulladáscsökkentő, és egyes vélemények szerint csodákat tesz puffadás ellen.

A Buzzfeed-en felleltünk három könnyen elkészíthető, gyömbéres, alkoholmentes italt, reméljük megtalálja köztük a kedvencét!

 

 gyomber uborka alkoholmentes.koktail

Uborkás-gyömbéres mocktail

Az uborka és a gyömbér tökéletes párosítás - az uborka hűvös, frissítő íze szépen kiegészíti a fűszeres, aromás gyömbért. Egyik sincs a másik kárára, egyformán osztoznak a sikeren. Ráadásul különösebb erőfeszítést sem igényel az ital elkészítése.

Hozzávalók két személyre:

1 darab közepes uborka, szeletelve

10 szelet friss gyömbér

2 csésze cukor

2 csésze víz

szódavíz és 1-2 szelet uborka a tálaláshoz, utóbbi opcionális

Elkészítés:

Helyezze a szeletelt uborkát és a gyömbért egy nagy, hőálló tálba. Forralja fel a cukrot és a vizet egy serpenyőben közepes-magas hőn, keverés közben, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik. Öntse az uborkára és a gyömbérre, majd hagyja 2 órán át pihenni.

Szűrje le egy üvegbe és hűtse le.

A koktél elkészítéséhez keverjen össze egy adag szirupot és 3 adag vizet (vagy ízlés szerint). Díszítse egy szelet uborkával. Kb. két hétig, légmentesen záródó edényben eláll a hűtőszekrényben.

 

Friss gyömbéres-lime-os tonic

Ha imádja a gyömbér erős, fűszeres ízét, akkor ez az Ön mocktailja. Egy igazán ütős ital, igazi ízorgia.

Hozzávalók 4 személyre:

1/4 csésze friss gyömbér, hámozva és fagyasztva

1/2 csésze szűrt víz

1/4 csésze lime juice (2-3 lime-ból)

Szódavíz

1 uncia tonik szirup*

Elkészítés:

Keverje össze a fagyasztott gyömbért és a vizet egy turmixgépben. Kapcsolja be és fokozatosan növelje a sebességet; keverje 30–60 másodpercig, vagy amíg nem maradnak nagy darabok. Öntse a keveréket egy tálba, finom hálón vagy szűrőn keresztül, kanállal vagy spatulával nyomkodja ki a folyadékot. Öblítse ki a keverőgépet további néhány evőkanál vízzel, és öntse át a szűrőn. Dobja ki a szilárd anyagot. Így valamivel több, mint 1/2 csésze gyümölcslét kap.

Töltsön meg négy 2,5 dl-es poharat jéggel. Mindegyik pohárhoz adjon hozzá 2 evőkanál gyömbérlevet, 1 evőkanál limelevet és 1/2 evőkanál tonik szirupot. Keverje össze és öntse fel szódával. Ha túl fűszeresnek találja, adjon hozzá egy-két csepp egyszerű cukorszirupot az ital édesítéséhez.

 gyomber alkoholmentes koktail

Gyömbéres-bazsalikomos-grapefruit-os mocktail

Az étkezések végét érdemes feldobni egy-egy jól elkészített itallal. Ennek a legegyszerűbb módja, ha különböző szirupokat készítünk. Az egyszerű szirup ez esetben 1:1 víz/cukor arányt jelent. Miután elkészítette ezt alapként, bármilyen aromaanyaggal kiegészítheti: gyömbér, bazsalikom, kakukkfű, vanília, citrusfélék, a lehetőségek végtelenek!

A maradék szirup pedig lefagyasztható, és jegestea készíthető belőle, partikhoz is tökéletes!

Hozzávalók:

1 grapefruit; plusz további 1-2 grapefruit a díszítéshez

2 csésze jég

3 x 3,5 dl gyömbéres szóda

Egy marék friss bazsalikom

1/4 csésze bazsalikom szirup

Csavarjon ki egy nagy grapefruitot, és szeletelje fel a többi gyümölcsöt. Töltsön fel egy kancsót félig jéggel. Öntse rá a gyömbéres szódát, a friss grapefruit lét és a bazsalikomos szirupot. Keverje össze alaposan. Díszítse grapefruit szeletekkel és friss bazsalikommal.

Egyszerű bazsalikomos szirup

1 csésze cukor

1 csésze víz

1 csésze lazán csomagolt friss bazsalikom

Helyezze a cukrot és a vizet egy kis serpenyőbe és melegítse össze közepes lángon, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, kb. 2 perc alatt. Adja hozzá a bazsalikomot. Hagyja melegedni 15-20 percig, majd szűrje le és dobja ki a bazsalikomot. Helyezze a szirupot egy légmentesen záródó üvegbe és hűtse néhány órán keresztül. A maradékot 2-3 hétig tárolhatja a hűtőszekrényben, vagy fagyassza le.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.