© 2020 Foodyny.

Juhász Tibor szekszárdi borász kezei közül olyan borok kerülnek ki, melyek Budapest legjobb éttermeiben is megtalálhatók.

A magát garázsborásznak valló fiatal szakember szerint ahhoz, hogy valaki sikeres legyen az ágazatban nem örökölt százmillió forintokra, hanem szakmai tudásra és tapasztalatra van szükség, valamint egy borrégióra, ahol minden adottság megvan ahhoz, hogy kiváló alkoholos termékek készülhessenek.

A pincészet büszkesége, a Siller 2017 igazi klasszikusnak tekinthető, kadarka és kékfrankos házasításával készült.

siller1

– Ugyanúgy fogunk neki a készítésének, mintha vörösbort készítenénk, de két nap héjon áztatást követően, amikor elkezdene erjedni, leengedjük a félig erjedt levét, és úgy folytatjuk, mintha fehérbort vagy rozét készítenénk. Tehát hűtjük, fűtjük, hogy száraz legyen – magyarázza a borász.

A borból csupán pár ezer palack készült, amit nagyon célzottan, csupán 3-4 prémium kategóriás helyre juttat el Budapesten. "

siller2

– Nekem ez a Márton napi új borom, amely ötvözi a rozébor gyümölcsösségét, frissességét egy leheletnyi vörösbor érzéssel kiegészítve – mondja Juhász Tibor, majd hozzáteszi, a bor kiválóan illik libafalatokhoz, székelykáposztához és más klasszikus magyar ételekhez. Teltebb rozé hatását kelti, ízvilágában pedig kiválóan megjelenik a málna, az eper és a szeder is.

A cikk megjelenését az Ab Ovo borkereskedés támogatta.

Kapcsolódó cikkünk: A hét bora: Nemek harca a Tokaj-Hegyalján

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.