© 2018 Foodyny.

Csak-csak-csak friss ananászból készítsétek!

Hozzávalók (egy közepes méretű sütőtálhoz):

  • 4 tojás
  • 12 dkg + 3 evőkanál nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg görög joghurt
  • fél dl olaj
  • 25 dkg rizsliszt
  • 5 dkg zabpehely (gm)
  • 1 teáskanál sütőpor (gm)
  • 3 evőkanál vaj
  • kb. fél érett ananász
  • aszalt áfonya a díszítéshez

A tojásokat habosra keverjük a 12 dkg nádcukorral, a vaníliás cukorral, a joghurttal és az olajjal. A rizslisztet összeforgatjuk a zabpehellyel és a sütőporral, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk.

A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben a maradék nádcukorral. Egy közepes méretű, tetszőleges formájú, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, majd egyenletesen rászórjuk a megtisztított, feldarabolt ananászt. Rásimítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (magasságtól függően kb. 35-45 perc) sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk. Aszalt áfonyával díszítve tálaljuk.

 

 Forrás: http://pasztellbarokk.blog.hu


Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.