Csak-csak-csak friss ananászból készítsétek!
Hozzávalók (egy közepes méretű sütőtálhoz):
A tojásokat habosra keverjük a 12 dkg nádcukorral, a vaníliás cukorral, a joghurttal és az olajjal. A rizslisztet összeforgatjuk a zabpehellyel és a sütőporral, majd az egészet a tojásos keverékhez adjuk.
A vajat felolvasztjuk egy serpenyőben a maradék nádcukorral. Egy közepes méretű, tetszőleges formájú, sütőpapírral kibélelt sütőformába öntjük, majd egyenletesen rászórjuk a megtisztított, feldarabolt ananászt. Rásimítjuk a tésztát, majd 180 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig (magasságtól függően kb. 35-45 perc) sütjük. A formában hagyjuk kihűlni, majd óvatosan kifordítjuk. Aszalt áfonyával díszítve tálaljuk.
Forrás: http://pasztellbarokk.blog.hu