© 2018 Foodyny.

Az egyszerű, és elronthatatlan muffin, melyet bő fél óra alatt az asztalra varázsolhatunk, ha éppen nincs időnk időigényesebb sütemény elkészítésére. A hozzávalókat csak összekeverjük, majd a formákba kanalazzuk, és már mehet is a sütőbe. A diós tészta már magában is finom, de egy kiskanál lekvárral a közepén, ezt még csakis fokozhatjuk. A muffin sütéshez pedig a gyerekeket is bátran segítségül hívhatjuk, mert biztosan jó móka lesz a közös sütés.....

Hozzávalók 12 db muffinhoz:

  • 10 dkg darált dió
  • 20 dkg liszt (Nagyi süteményliszt)
  • 15 dkg Vénusz sütőmargarin (laktózmentes)
  • 1,5 dl tej (laktózmentes)
  • 1 db tojás (nagy)
  • 10 dkg porcukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só
  • 12 tk lekvár (sárgabarack, szilva, cseresznye....)

A porcukorhoz adjuk hozzá a vaníliás cukrot, az egész tojást, a reszelt citromhéjat, és keverjük jó habosra.

Ezután keverjük hozzá a puha margarint, majd a tejet is.

A liszthez adjuk hozzá a sütőport, a darált diót, egy csipet sót, majd forgassuk, keverjük alaposan össze.

Ezután öntsük a cukros-margarinos-tojásos.... keverékhez, és egy fakanállal alaposan keverjük össze.

A muffin formát béleljük ki papírral, vagy szilikon formával, majd félig töltsük meg a masszával.

Ezután mindegyik közepére tegyünk egy teáskanál ízlés szerinti lekvárt, majd kanalazzuk rá a maradék masszát.

Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 20-25 perc alatt süssük készre. (én légkeverésnél 160 fokon, 20 percig sütöttem)

A sütőből kivéve, hagyjuk pár percig a formában, majd helyezzük rácsra, és hűtsük ki teljesen.

Tálalás előtt ízlés szerint szórjuk meg porcukorral, majd úgy kínáljuk. A muffin tésztája légiesen könnyű, a lekvártól pedig jó szaftos. Ízlés szerint bármilyen lekvárt használhatunk, én pl. cseresznyelekvárt kanalaztam a nyers tészta közepébe.

 

Forrás: https://gizi-receptjei.blogspot.hu/

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.