Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes, IR kompatibilis
Hozzávalók 20 db kekszhez:
Elkészítés:
Először kimérjük és összekeverjük a száraz alkotókat, a liszteket, útifűmaghéjat, édesítőszereket, ill. a fűszert. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat és elkezdjük összekeverni a tésztát, majd eldolgozzuk alaposan a masszában a szobahőmérsékletű vajat. Addig gyúrjuk, amíg szép egynemű lesz, és jól összeáll a tészta. Amennyiben szétesik, akkor adhatunk hozzá pici vizet. Amikor elkészült kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd az idő elteltével kicsit átdolgozzuk a tésztát. Lisztezett felületen kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Kör alakú kiszúróval kiszúrjuk a kekszeket és a tetejét süti pecséttel díszítjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és előmelegített sütőben 150° C-on kb. 15 percig sütjük.
Kiválóan fogyasztható a hideg téli napokon egy forró tea mellé.
Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus
Forrás: https://www.facebook.com/sargadiana/
Kapcsolódó cikkünk: Mi kerüljön az ünnepi asztalra?