© 2018 Foodyny.

mezeskalacskeksz

Gluténmentes, laktózmentes, cukormentes, IR kompatibilis

Hozzávalók 20 db kekszhez:

  • 80 g cirokliszt
  • 80 g gesztenyeliszt
  • 10 g útifűmaghéj
  • 2 db „S” méretű tojás
  • 40 g vaj (laktózmentes)
  • 40 g xilit
  • 20 g eritrit
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • + liszt a nyújtáshoz

Elkészítés:

Először kimérjük és összekeverjük a száraz alkotókat, a liszteket, útifűmaghéjat, édesítőszereket, ill. a fűszert. Ezt követően hozzáadjuk a tojásokat és elkezdjük összekeverni a tésztát, majd eldolgozzuk alaposan a masszában a szobahőmérsékletű vajat. Addig gyúrjuk, amíg szép egynemű lesz, és jól összeáll a tészta. Amennyiben szétesik, akkor adhatunk hozzá pici vizet. Amikor elkészült kb. 30 percre hűtőbe tesszük, majd az idő elteltével kicsit átdolgozzuk a tésztát. Lisztezett felületen kb. 0,5-1 cm vastagságúra nyújtjuk. Kör alakú kiszúróval kiszúrjuk a kekszeket és a tetejét süti pecséttel díszítjük. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket és előmelegített sütőben 150° C-on kb. 15 percig sütjük.

Kiválóan fogyasztható a hideg téli napokon egy forró tea mellé.

Energia- és tápanyagtartalom 1 db-ban:

  • Energia: 58 kcal
  • Fehérje: 1,5 g
  • Zsír: 2,5 g
  • Szénhidrát: 8 g

A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

Forrás: https://www.facebook.com/sargadiana/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.