© 2018 Foodyny.

Gluténmentes, tejmentes, IR-kompatibilis

Hozzávalók 12 db-hoz

  • 80 g lencse (száraz)
  • 100 g paradicsom
  • 30 g vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál lenmagpehely
  • 1 teáskanál dijoni mustár
  • 1 teáskanál sütőpor (gluténmentes)
  • 1 db tojás
  • só, bors, babérlevél

Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk, majd másnap sóval, borssal és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. Amikor elkészült a lencse akkor leöntjük róla a vizet és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben a paradicsomot és a hagymát nagyobb darabokra aprítjuk, és a beletesszük egy edénybe, amelyben majd a lencsével, ill. a fokhagymával együtt alaposan össze tudjuk turmixolni. A pürét ízesítjük sóval, borssal és mustárral, majd beletesszük a lenmagpelyhet, a sütőport és jól elkeverjük benne. Szükség esetén után ízesítjük, legvégül pedig a tojást is belekeverjük. Muffin formába kis muffin papírokat helyezünk, majd egyenletesen 12 felé osztjuk a lencsekrémet. Végül előmelegített sütőben 150° C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Tálalhatjuk önmagában kisétkezésre, de akár fogyaszthatjuk saláta mellé vagy főzelékhez feltétként.

Energia-és tápanyagtartalom 1 db-ban

  • Energia: 39 kcal
  • Fehérje: 3 g
  • Zsír: 1 g
  • Szénhidrát: 5 g

A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus

Forrás: https://www.facebook.com/sargadiana/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.