Gluténmentes, tejmentes, IR-kompatibilis
Hozzávalók 12 db-hoz
Elkészítés:
A lencsét előző nap beáztatjuk, majd másnap sóval, borssal és babérlevéllel ízesített vízben puhára főzzük. Amikor elkészült a lencse akkor leöntjük róla a vizet és hagyjuk kicsit kihűlni. Közben a paradicsomot és a hagymát nagyobb darabokra aprítjuk, és a beletesszük egy edénybe, amelyben majd a lencsével, ill. a fokhagymával együtt alaposan össze tudjuk turmixolni. A pürét ízesítjük sóval, borssal és mustárral, majd beletesszük a lenmagpelyhet, a sütőport és jól elkeverjük benne. Szükség esetén után ízesítjük, legvégül pedig a tojást is belekeverjük. Muffin formába kis muffin papírokat helyezünk, majd egyenletesen 12 felé osztjuk a lencsekrémet. Végül előmelegített sütőben 150° C-on kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Tálalhatjuk önmagában kisétkezésre, de akár fogyaszthatjuk saláta mellé vagy főzelékhez feltétként.
Energia-és tápanyagtartalom 1 db-ban
A receptet és fotót készítette: Sárga Diána, dietetikus
Forrás: https://www.facebook.com/sargadiana/
Kapcsolódó cikkünk: Nem babra megy a játék