© 2018 Foodyny.

A mai napig lehet kapni, és bár nem örvend olyan népszerűségnek, mint három évtizede, sokunkban idéz fel kellemes emlékeket a négercsók.

A nyolcvanas években indult hódító útjára az Abonyi Újvilág MGTSZ desszertje. Akkoriban úgy hirdették, hogy hűtés nélkül eltartható akár 45 napig is, de kevés háztartásban érte meg a másfél hónapot. Többnyire, ahogy megvettük a közértben, már útközben elfogyott a fele. Az átlátszó műanyag csomagolás hat darab finomságot rejtett, és amint felpattant a fedele, már faltuk is. Több ízben – málnás, kókuszos, citromos, epres és vaníliás –változatban is árulták. Hogy épp melyiket lehet beszerezni, soha nem tudtuk előre, mert jellemzően csak 2-3 fajta volt a boltban. Ez azonban nem szegte kedvünket, mert valójában az ízek között minimális eltérés volt.

néger1

A négercsók ostyalapra nyomott tojáshab volt színezve és aromákkal ízesítve,  csokoládéöntettel bevonva. A habos-csokis nyalánkság marketing szempontból zseniálisan eltalált formájával tarolt a piacon, a neve pedig ellenállhatatlanul érzéki élvezetet ígért. Manapság is kapható ez a retro finomság, de érdemes kicsit böngészni a neten, mert házilag is elkészíthető, és ehhez jó pár receptet találunk segítségként.

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.