© 2018 Foodyny.

kolbaszosrizseshus

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg pulykakolbász
  • 50 dkg pulykamell felcsíkozva
  • 1 vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 konzerv hámozott paradicsom (40 dkg)
  • 10 dkg (barna)rizs 
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál olaj vagy zsír

a tálaláshoz:

  • aprított petrezselyemzöld
  • savanyú uborka

A felkarikázott kolbászt a zsiradékon megpirítjuk. Hozzáadjuk a felkockázott hagymát és üvegesre pároljuk, belekeverjük a megmosott húst és fehéredésig sütjük. Felöntjük a paradicsommal, belekeverjük a rizst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a pirospaprikával, felöntjük 4 dl vízzel, és fedő alatt addig főzzük, míg a rizs meg nem puhul.

Aprított petrezselyemzölddel megszórva, savanyú uborkával tálaljuk.

Forrás: https://www.facebook.com/szeretemapulykat/

Kapcsolódó cikkünk: 

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.