© 2018 Foodyny.

Végre valami új az unalmas csokipiacon: megérkezett a rózsaszín csoki. A svájci tudósok által kifejlesztett édesség ugyanúgy kakaóbabból készül, mint a hagyományos csokoládék, de különleges, rózsaszínű bab az alapanyaga. A szokatlan édességet a világ legnagyobb csokoládéfeldolgozója, a Barry Callebaut AG felkérésére fejlesztették ki, gyümölcsös ízű, könnyű, krémes, édes és savanykás egyszerre, a színe pedig… tényleg rózsaszín.

Az alapanyaga az a különleges, Ruby névre keresztelt kakóbab, amelyet Elefántcsortparton, Ecuadorban és Brazíliában termesztenek, a belőle nyert csokoládéban semmiféle színezék nincs. Bár az első rózsaszín csoki már 2017-ben elkészült, csak egy szűk szakmai körnek mutatták be, idén azonban már a világ számos pontján tesztelni kezdik. Állítólag az USA-ban, Kínában és Japánban dobják először piacra, szóval nekünk egy picit még várnunk kell, amíg megkóstolhatjuk.

ZsÉ

Kapcsolódó cikkünk: 24 ezer kalóriás csokióriás

 

Cikkajánló

Weboldalunkon cookie-kat (sütiket) használunk, hogy személyre szóló szolgáltatást nyújthassunk látogatóink részére.